Lekapcsolták a villanyórát, így csalták ki a házból és rabolták ki az idős borsodi férfit

Megosztás

A betolakodók egyike hátulról befogta a sértett száját és a földre szorította, majd 300 ezer forinttal és egy mobillal távoztak.

Ítéletet hozott a Kazincbarcikai Járásbíróság azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik a megállapított tényállás szerint 2023. január 10-én az esti órákban megjelentek az idős, nehezen mozgó sértett hangácsi ingatlanánál, majd az udvaron lekapcsolták a villanyórát – írja közleményében a Miskolci Törvényzék.

Mikor a férfi kijött, hogy megnézze az áramszünet okát, a betolakodók egyike hátulról befogta a száját és a földre szorította. Ezt követően együtt mentek be a lakásba, ahol a vádlottak értékek után kezdtek kutatni, illetve felszólították az idős sértettet pénzének átadására, aki engedett e követelésnek, így a két férfi 300.000 forint készpénzzel, valamint egy mobiltelefonnal távozott.

A bíróság a vádlottakat a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettében és magánlaksértés vétségében mondta ki bűnösnek és az I. rendű terheltet 10 év, míg a II. rendű terheltet 11 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre ítélte, egyúttal megállapította, hogy a vádlottak feltételes szabadságra nem bocsáthatóak.

Súlyosító körülményként értékelte a bíróság mindkettejük előéletében rejlő okok mellett a társtettesi elkövetést és a hasonló jellegű cselekmények elszaporodottságát, ugyanakkor enyhítő körülményként esett latba az I. rendű vádlott beismerő vallomása és mindkét terhelt esetében a kár részbeni megtérülte. Az ítélet nem jogerős.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek